A geomag az új trend a gyerekjátékok között

Rengeteg játék van mostanában, amiket nem nagyon tudok hova tenni. Pedig nem sokat változtak azóta, amióta én is gyerek voltam. Rengeteg minden maradt, és az ember azt hinné, hogy a nagy slágerek ugyanazok maradtak, de nem.

Már nem az autók és a barbie babák a legnépszerűbbek, egy játéknak már sokkal többet kell nyújtania ennél. Ahogyan fejlődik a világ, a gyerekeknek úgy lesz egyre nagyobb az ingerküszöbük, és a játéktervezőknek, játékgyártó cégeknek újabb és újabb lenyűgöző játékokat kell tervezniük, mert hamar megunják a csemeték.

Egészen a húsvéti nagy bevásárlás kezdetéig azt hittem, hogy a gyerekeknek már rég nem elég az, ami a mi gyerekkorunkban lenyűgözőnek számított, hogy nekik már nem kell olyan játék, ami nem zenél, nem beszél, csak van, és ahhoz, hogy játszunk vele, több fantáziára van szükség. Kiderült, hogy ezek az általam egyszerűnek bélyegzett játékok ugyanolyan varázslatosak a gyerekek számára, mint mikor én voltam gyerek.

Emlékszem, mennyire szerettem legóval játszani, építő kockázni. Akkor is nagyon népszerűek voltak az építős és logikai játékok, ez pedig most sem változott. Az egyik unokatestvérem gyereke ugyanis húsvétra csoki helyett geomagot szeretett volna.

A geomag már nekem is ismerős volt a gyerekkoromból, és álmomban sem gondoltam volna, hogy még mindig ugyanolyan népszerűségnek örvend. Pedig az egész geomag nem több, mint mágneses rudak és golyók, mégis egészen el lehet vele varázsolni a gyerekeket.

Mikor kicsi voltam, órákig képes voltam geomaggal játszani, a legkülönfélébb alakzatokat építettem meg belőle, és mikor már végeztem az összes, a leírásban található mintával, saját alakzatokat kezdtem építeni. Autókat, űrhajókat, szörnyeket, a képzeletemnek csak a véges darabszámú készletem szabott határt.

Így nagyon megörültem, mikor az unokatestvérem azt mondta, hogy idén az egészségtelen édességek helyett inkább geomagot vegyünk a gyerekének. Ez a játék fejleszti a térlátást, a logikát, segít a számolásban is, és a mágnesesség tulajdonságait is játszva tudja felfedezni a gyerek. Titkon azért reménykedek benne, hogyha majd húsvétkor megkapja, azért én is játszhatok vele egy kicsit. Nagyon szórakoztató, mikor az egész család együtt igyekszik építeni a mágnesekből és a rudakból.

Nem szeretek játékboltba menni, nem szeretek a polcokon kutakodni a tökéletes játékok után és nem szeretem végig állni az ilyenkor amúgy hatalmas sorokat.

Interneten, a jatekwebshop oldalán kezdtem neki a kutakodásnak, és szerencsére rengeteg geomag játékot találtam, és be kell látnom, hogy valamilyen szinten igazam volt, mikor azt gondoltam, hogy a mai gyerekeknek már mások az igényeik. Amikor én voltam gyerek akkor a geomag egészen egyszerű volt, csupán pár színváltozatban lehetett kapni, de most már több fajtája is van, mind elég sok színben kapható.

Szerencsére a jatekwebshopon mindegyikből akadt is raktáron, így kicsit nehézkes volt kiválasztani, hogy melyiket is vegyem meg az unokatestvérem gyerekének, de végül sikerült, egy elég nagy, fekete és fehér színekből állót választottam. Mindenképp olyat akartam, ami sok darabból áll, mert mikor nekem volt egy kisebb, zöld színű szettem gyerekkoromban, mindig az volt a bajom, hogy túl kevés darabból állt és mindig mindent szét kellett szednem, hogy újra összerakhassam.

Időben rendeltem meg, reménykedek benne, hogy ide is fog érni húsvéti ajándéknak, bár azt hallottam, nagyon gyorsan szállítanak, így nem hiszem, hogy baj lenne.