Az internet csak úgy zabálja az akkumulátort

Az internet egy elképesztően hasznos dolog: ingyenes telefonhívások, a világ összes tudása, a barátaim képei, térképek… mindent meg tudok rajta szerezni, ami kell nekem. Amióta pedig mindez már a telefonunkon is ott van, és elérhető, olyan, mintha az egész világ az enyém lenne.

Még három éve kértem édesanyámtól egy IPhonet a gimnázium kezdetén, hogy ne maradjak le a többiek közt. Addigra ugyanis már mindenki folyamatosan elérhető volt a világhálón, egyedül én voltam az, akinek csak az otthoni gépén volt internete – azután viszont non-stop beszéglethettünk végre a barnátnőimmel, és könnyebben megtaláltuk azokat a fiúkat is, akik tetszettek!

Mostanra azonban ez már teljesen máshogy van, mert amikor bármelyik böngészőt beindítom, akkor azt kell megfontolnom, hogy kell-e aznap még használnom az IPhoneom. Egyszerűen olyan sokat vesz el az akkumulátoromból az, hogyha csak pár dolgot megnézek, hogy gyakran hagynom kell az egészet.

A szüleim pedig csak kiakadnak a dolog miatt, mert a telefonom akkumulátora gyakran úgy lemerül, hogy ki is kapcsol a készülék. Ilyenkor pedig nem tudnak elérni, és szinte azonnal kétségbeesnek, hogy mi történhetett velem (valahogy mindig megérzik, hogy ilyenkor keressenek).

Végül a helyzet már olyan rossz lett, hogy elkezdtünk arra gyanakodni, hogy talán nem az internet hibája okozza ezt a dolgot, hanem a telefonomnak van valami baja. Rákeresve (úgy néz ki, erre is az internet a legjobb) kiderült, hogy valóban lehetséges az, hogy egy telefon akkumulátora az idő múlásával gyengüljön. Az én IPhoneom pedig, több éves lévén, már jócskán benne van ebben a korban.

iphone akkumulátor csereA megoldás erre az lehet, hogyha elvisszük egy szervizbe, és kicseréltetjük az akkumulátorát, mint ahogy az internet javasolta.

Szerencsére helyet is elég gyorsan sikerült találnunk IPhone akkumulátor cserére, így már csak az volt hátra, hogy a szüleimet meggyőzzem. Természetesen ők is nagyon örültek volna neki, ha mostantól nem lenne olyan probléma, hogy nem érnek el, azonban, mint kiderült ők is utánanéztek már az akkumulátor áraknak, és sokkal olcsóbban is találtak volna.

Így azt el kellett magyaráznom, hogy amiket ők találtak, az lehet, hogy nem olyan jó minőségá, mint amit egy hivatásos szervízben beszerelnének. Ha még csak a legegyszerább esetről is beszélünk, akkor egy termék lehet utángyártott és eredeti is – előbbi esetben jóval hamarabb tönkremehet és léphetnek föl ugyanazok a problémák, mint amit eredetileg meg akartunk oldani, utóbbinál pedig magasabb árat kell fizetnünk.

Egy mobiltelefon akkumulátornál meg még rosszabb a helyzet, mert ki tudja, hogy nem akarnak-e valami névtelen kínai vacakot ránk sózni, ami esetleg már használt is volt. Ilyenkor kívülről nem tudjuk megmondani, hogy az az akkumulátor mennyit ér, és meddig fogja megfelelő töltöttségi szinten tartani a telefont. Legfeljebb egy-két próbanap után látnánk, hogy most éppen hogyan működik, de ilyenre általában nincsen lehetőség – és ha lenne is, ki tudja, hogy milyen hamar jutna el ugyanarra a szintre, mint a mostani, a 80%-os töltöttség után véletlenszerűen lemerül.

Így végül megegyeztünk, hogy az Iphone akkumulátor csere meg fogja érni az árát, és egy hétköznap el is mentem apukámmal a boltba megcsináltatni. Ott is megnyugtattak minket, hogy jól döntöttünk, és tényleg így fogjuk a legalkalmasabb akkumulátort kapni, ami simán fogja annyi ideig bírni, mint amennyit az eredeti akkumulátoromat használtam.

Arról szóltak csak, hogy vigyázzak olyanokkal, minthogy egész este fennhagyom a töltőn a telefonomat, vagy hogy hagyom teljesen lemerülni, mert ez az IPhonenak se tesz jót, és az akkumulátor élettartamát is csökkentheti. Ezeket meg is fogadtam, de valójába egyelőre, ami a legfontosabb, hogy újra tudok netezni és beszélgetni a barátaimmal, videókat nézni, híreket olvasni. Emiatt már mindenképpen megérte ez az IPhone akkumulátor csere, és ahányszor csak kell, újra ezt választom majd – ilyenkor tudja az ember ugyanis értékelni, hogy eddig miről mondott le, azért, hogy megspórolja azt a kis pénzt, amit akkumulátor cserére költene.