Az internet előnyeiről

Az internetnek rengeteg előnye van, és én nem is traktálnék most senkit azzal, hogy mennyi veszéllyel is számolni kell emellett. Az a felnőtt ember, aki nem képes átlátni ezt – mert az internet egyébként nem egy olyan rejtélyes valami, amiben ne lehetne megérteni, mikor akar valaki átverni minket –, az jobb, ha nem is ül oda a gép elé. Ismerem én is azokat az embereket, akik mindig gyanakodva figyelik a monitort, és ha egy idegen rájuk ír a facebookon, egyből gyanakodni kezdenek, hogy biztos kamuprofil, a pénzére utaznak, vagy épp meg akarják hackelni az ő nyolcvanezer forintos laptopját, amin a legértékesebb file egy nagyon közeli, ronda selfie a balatoni nyaralásáról. Ti is ismeritek ezt, ugye? A hírekből folyton azzal szembesülünk, hogy igen, a neten újra és újra történnek visszaélések – csak arról sosem szólnak a beszámolók, hogy két egyszerű kattintással, vagy a józanész használatával nem lehetett volna véghez vinni a csalást. A filmekből pedig jól tudjuk, hogy a gonosz hackerek mindenre képesek a saját számítógépükön keresztül. Csakhogy a valós élet hackerei nem fogják ránk pazarolni idejüket, efelől ne legyen kétségünk.

Beszéljünk inkább arról, hogy mik a pozitív vonatkozásai az internetnek, mert az tuti, hogy a világhálóval az ember legyőzte a távolságokat, kis túlzással az időt is. Noha nem úgy, ahogy a sci-fi íróink elképzelték, teleportálni ugyanis aligha volna még lehetőségünk, de az tuti, hogy egy számítógéppel kielégíthetővé vált egy csomó az összes alapszükségletünk közül úgy, hogy közben nem kell elhagynunk a lakásunk küszöbét sem. Ha éhesek vagyunk, rendelhetünk ételt, ha szórakozni vágyunk, letöltünk egy filmet vagy online megnézzük az aktuális foci meccset. Ha ismerkedni szeretnénk, kapcsolatokat építeni vagy szerelemre találni, nem elindulunk egy bárba, szórakozóhelyre, kávézóba vagy akárhova, még csak nem is rapidrandira, hanem felregisztrálunk egy társkeresőre vagy a tinderre, aztán öt perc múlva már életünk szerelmével chatelhetünk. Kutatások bizonyítják, hogy az írott beszélgetés is ugyanolyan érzelmeket vált ki az emberből, mint a személyközi kommunikáció.

valvolineInformálódni is lehet az internetről. Ha halljuk, hogy az autókból valami furcsa zajok jönnek, vagy alacsonyan szinten van a motorolaj a kocsiban, csak beírjuk a keresőbe a tüneteket, és bumm, máris kézhez kapjuk a megoldást. Persze, ha csak az olajszint a probléma, továbbra sem szükséges kimozdulni a lakásból. Tudom, mert nekem a múlt héten fogyott ki csaknem teljesen, ezért felmentem a netre, és rákerestem egyből, hogy hol lehetne jó és minőségi motorolajat rendelni, illetve össze is tudtam hasonlítani a különböző cégek árait. Így rendeltem meg egészen elképesztően jó áron egy Valvoline márkájút, amit másnapra már ki is hozott az adott cég futára. Az autóm hálás is érte.

De nem csak arra jó, hogy felkutassuk a legjobb árajánlatokat meg márkákat. Nem a Valvoline az egyetlen termék, amit az évek során a netről ismertem meg. Szóval csak ajánlani tudom, hogy bármit vásárolnátok, a neten nézzetek utána. Olvassatok véleményeket, hasonlítsatok össze árakat, leírásokat, mert az internet a legnagyszerűbb találmány, de ehhez elengedhetetlen, hogy tájékozottan és körültekintően használjuk.