Az Internet, a lehetőségek (és a gumiabroncsok) tárháza

Sokan mondják azt, hogy az Internet csak rossz dolgokra való, semmi érdemit nem lehet művelni vele, csak a drága időnket pazarolja. Egyesek az emberiség legnagyobb ellenségének tartják, mások megtűrik, én viszont úgy vélem, egy csomó lehetőség rejlik benne.

Igen, egy sor rossz és felesleges termék, szolgáltatás és miegyéb van benne, viszont igenis lehet jó dolgokra használni. Erre egy nagyszerű történettel szeretnék rávilágítani. A nagybátyám pénzes ember és ebből is kifolyólag igen nagy műgyűjtő, rengeteg antik tárgya van, igazából felsorolni is fárasztó lenne, mi mindennel rendelkezik. De azért mégiscsak bele kell menni a részletekre.

Van egy 3-4 darabból álló autóparkja, tele régi verdákkal. Egy régi Mercedes itt, egy régi Audi ott, egy meseszép Honda amott, szóval kész autókánaán van a nagybácsikám rezidenciáján. Egy szép napon adódott egy problémája. Nemcsak nézni, hanem vezetni is szeretné ezeket az autócsodákat. Szeretné leporolni és elvinni pár körre őket, a régi idők kedvéért, viszont azok az abroncsok, amelyek az autókon vannak, gyakorlatilag használhatatlanok, úgyhogy új gumikat kellett rendelnie. Ő viszont nagyon nem értett a keresgéléshez, úgyhogy engem kért meg, hogy intézzem el az ügyet.

nyári gumi ár

Persze azért azt hozzátette, hogy ha Interneten próbálkozok, akkor az halott ügy, mert hát ott mindenkit átvernek, biztos valami használt gumit akarnak majd rámsózni. Én viszont elhessegettem negatív gondolatait, hiszen az én öreg nagybátyám nem ismeri azt, amit én igen: az Internetet és annak előnyeit.

Lehet, hogy temérdek használhatatlan sületlenség van fent a világhálón, időrabló cuki macskás videók, meme-k, kamerába üvöltőző Youtube-erek és még sorolhatnánk napestig, viszont aki tudja használni a webet, annak igencsak hasznos lehet mozogni rajta.

Így akadtam rá egy olyan gumis oldalra, ahol nemcsak, hogy részletes, személyre szabott keresési lehetőségek vannak, de még az árak is meggyőzőek. A nyári gumi árak érdekeltek, mert forró nyár volt, és sikerült egy jó üzletet lebonyolítsak.

Persze a nagybátyám el sem hitte, hogy milyen gyorsan és könnyen sikerült egy jó gumist találjak, ezért le kellett ültessem a gép elé, és megmutatni neki, hogy belássa, ez bizony ilyen könnyedén is mehet az Internet segítségével. Szabályosan rácsodálkozott, hogy milyen részletesen lehet keresni, és hogy mennyi mindent milyen könnyedén, milyen személyre szabottan elérhet az ember, ha tudja, mit csinál.

Azóta az öreg is egyre többet használja az internetet, sikerült őt meggyőzzem, felvilágosítanom annak hasznosságáról. Ezt én jóval nagyobb sikernek könyvelek el, mint azt, hogy találtam egy jó gumiabroncsost – persze az sem volt rossz! Apropó gumiabroncs: immáron harmadik nyara csak a nagybátyám, igen, ő egyedül rendeli a nyári gumikat az autóparkjába, amelynek létszáma azóta megnőtt. Néha jól meg is mondja nekem, milyen remek nyári gumi árak vannak a weboldalon, arra bíztat, hogy minden ismerősömnek mondjam meg, hogy kizárólag tőlük rendeljen.

Az Internet nem az ördögtől való. Olyan, mint bármi más e földön: lehet jól, és lehet rosszul sáfárkodni vele, lehet jó és lehet csúnya dolgokra használni. Ha megtanuljuk használni, kiismerjük tulajdonságait, illetve elsajátítjuk, hogyan tudjuk kiszűrni azokat a tartalmakat, amelyek nem érdekelnek minket és csak az időnk megy vele, amikor belebotlunk, akkor nemes célokra fordítható – pont, mint bármi más az életünkben.