Az interneten már motoros bukósisak is kapható! Ja, hogy ez már alap?

Manapság már nem csodálkozik senki azon, hogy ha valamire szüksége van, azt úgy szerezheti meg, hogy ki sem mozdul otthonából. Az internet térhódítása villámgyors volt, csak úgy mint a mobil telefonoké. Senkise gondolta annak idején, hogy a gyors információ áramlás ennyire fontos és ilyen mértékben változtatja meg a világot. Sajnos igen, mind a két jelenség, de főleg az internet az, ami megreformálta a világot. Nagyon sok az ellenzője még a mai napig, de ha belegondolunk, csak úgy tudja hallatni magát, ha weben keresztül tudatja a nagy közönséggel, hogy mennyire rossz. Érdekes paradoxon.

Az én személyes véleményem az, hogy kiváló találmány, de aki nem ebben született, az ő értékei számára hatalmas torzulást okozott ez a felgyorsult életmód. Mindenesetre nem a negatív dolgokkal kell foglalkozni, hanem a pozitívumokkal.

Én például élvezem, hogy távoli rokonokkal, ismerősökkel tarthatom a kapcsolatot, akár élőben láthatom, őket vagy kedvenc zenéimet azonnal elérhetem, bár el is vesztette értékét így a zene. Ez is egy olyan terület lett, ahol a marketing nagyobb sikert tud hozni neki, mint maga a termék, azaz a zene. Ez már csak egy negatív következménye a zenészekre nézve, mert minden jött ment eláraszthatja a felesleges zajkeltésével az online közösséget.

A legjobb dolog, ami kialakult a világhálón az nem más, mint az online boltok. Vegyük barátom példáját. Imád motorozni, de egy eldugott kis faluban lakik, ahol nem hogy motoros bolt, de normális közért sincs, de a web segítségével bármikor házhoz tudja rendelni kedvenc motoros boltjából azt a terméket, amire szüksége van, vagy megtetszett neki.

Legutóbb egy kiváló minőségű motoros bukósisak került a kosarába. Köszönhetően a fejlett webshopoknak rengeteg féle, fajta sisakot tud rendelni, sőt néha már a bőség zavarával küzd és jó dolgában nem tudja mit is válasszon. Néha az én segítségemet kéri, hogy segítsek neki kiválasztani. Mindig szívesen segítek neki ebben, mert valamiért szeretem az igényesen szerkesztett honlapokat böngészni. Magamban mindig összehasonlítgatom őket, hogy bizonyos elemeket hova és hogyan helyeznek el, azaz az oldal struktúrája felhasználó barát-e. Hiszen értékes időt lehet elpazarolni, ha valami alapvető információt nem találunk rajta.

Ezt a motoros boltot kifejezetten szeretem, mert egyértelmű, rengeteg hasznos információhoz lehet egyetlen kattintással eljutni, a termékekről nagy képet látunk és rövid, de lényegre információkat. A választékuk, ha nem mondtam volna még hatalmas!

Egyszer én is rendeltem az oldalról egy bukósisakot, mert cimborám elhívott motorozni. Mögötte ültem főleg, de néha egyedül is vezettem, viszont kifejezetten hasznos volt a sisak, mert a felpattanó kavicsok nem törték be a fejem, sőt azt se éreztem meg, amikor egy vastagabb ágon mentem keresztül, szóval már megérte, az amúgy igen jó árú sisak!

Summázva, nem lehet kijelenteni azt, hogy az internet jó vagy rossz. Az emberi tényező határozza, meg mire használják. Az meg már megint egy másik kérdés, hogy milyen változásokat idéz elő a jövőben. Mindenesetre én szívesen használom, és félelem nélkül teszem az online kosaramba a motoros bukósisakot!