Az interneten még flottakezeléshez is rengeteg tippet lehet olvasni

Az internet mostanában mindenre jó. Viszonylag kevés idő és egy kis kutakodás elég ahhoz, hogy gyakorlatilag minden kérdésünkre választ kapjunk. Szerintem nem is tudok még arra példát mondani, amikor nem találtam volna meg valamit az interneten.

Az egyik ismerősöm mondta, hogy a cégnél, ahol dolgozik, új autókat kell vennie, és kért is egy árajánlatot egy cégtől, viszont a válaszlevélben arról érdeklődtek, hogy milyen finanszírozási rendben szeretné őket. Nem tanult soha ilyenről, nem is hallott róla, csak annyit mondtak neki, hogy gyűjtsön be egy pár árajánlatot flottakezelésre, aztán majd eldöntik, melyik a legmegfelelőbb.

Teljesen tanácstalanul fordult hozzám segítség reményében, de sajnos ezúttal nem én vagyok az embere, ugyanis halvány fogalmam sem volt arról, hogy milyen finanszírozások léteznek egyáltalán, és hogy mi alapján kellene döntenünk róla.

Egyből az interneten kezdtem keresgélni, és sikerült is találnom egy oldalt, ami majdnem minden felmerülő kérdésünkre választ adott: http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html.

Ezen az oldalon sorra veszik, hogy milyen finanszírozási formák vannak, hogy létezik hitel, lízing és tartós bérlet is, sőt, még azt is leírták, mégis milyen ÁFA kedvezményekre lehet számítani az egyes finanszírozási formák választását követően.

Kicsit nehézkesen bukkantunk rá az oldalra egyébként, de végül is nem jelentett nagyobb kihívást a megértése.

De az oldalon nem ez volt az egyetlen hasznos segítség, egy videón és egy öt részes levélsorozaton belül ugyanis bemutatják az érdeklődőknek mindazt, amire az autók kiválasztásakor figyelni kell, és segítséget nyújtanak flottakezelés választása során is.

Így tudtuk meg, hogy nem a legolcsóbb a legjobb, mert néha ezeknek az autóknak sokkal magasabbak a fenntartási költségeik, és mint kiderült, az autóknak, az egyes modelleknek igen megszabott élettartamuk van, amiken túl nem igen célszerű működtetni őket, mert egyáltalán nem gazdaságosak, és csak nyelik a pénzt az idő során.

Ezen az oldalon tudtuk meg azt is, hogy az sem teljesen mindegy, hogy mivel megy a választott autó, benzin vagy diesel kell bele, esetleg hibrid az autó.

Autót vásárolni egy cég számára sokkal nehézkesebb, mint az valaha is gondoltam volna, így nagyon nagy segítséget nyújtott ez a honlap, és egy újabb jó pontot írhatunk az internet száméra, amiért tele van ilyen sok, hasznos tartalommal is, és egy nagy plusz pont az oldalnak, akik ahelyett, hogy csak árajánlat kéréskor adnák oda ezeket a hasznos anyagokat, úgy döntöttek, hogy azokat mindenki számára elérhetővé teszik. Biztos sokaknak ez nem nagy dolog, de a barátomat megmentették egy pár kellemetlen vagy éppen értelmetlen tárgyalástól, sokkal konkrétabban meg tudta fogalmazni, hogy mire is van szüksége a cégének.