Ha nincs az internet, akkor lehet, hogy sohasem találtam volna rá életem egyik legjobb kalandjára

Be kell vallanom, hogy nagyon gyakran csak unaloműzőnek használom az internetet. Ettől függetlenül nagyon sokszor találok hasznos és érdekes információkat is. Valamint, még amikor suliba jártam, akkor igazán nagy segítség volt egy-egy házi dolgozat megírásakor. Most azonban egy nagyon jó munkalehetőségről olvastam, ami nem csak a pénz szempontjából volt számomra nagyon érdekes, hanem azért, mert úgy éreztem, hogy egy igazán jó kalandnak nézek így elébe.

Az is igaz, hogy ez nem csak az én, és nem csak az internet érdeme, hanem a barátnőmé is, ugyanis ő állt elő azzal az ötlettel, hogy mi lenne, ha elmennénk Ausztriába szerencsét próbálni? Első körben nem vonzott annyira ez a dolog, de később rájöttem, hogy mégis ez egy olyan lehetőség, amit kár lenne kihagyni. Mikor menjünk, ha nem most? Az ilyen lehetőségeket addig kell kihasználni, amíg nincs az embernek gyereke, hiszen utána nagyon nehéz lenne elmenni, mivel biztos vagyok benne, hogy megszakadna a szívem, hogy itt kell hagyjam őt. Így hát úgy voltam vele, hogy igaza van, most vagyunk fiatalok, most kell, hogy belevágjunk!

Megkérdeztem a barátnőmet, hogy mégis mire gondolt az ausztriai állásvállaláson belül, és mint kiderült fogalma sem volt. Az ő fejében csak a kaland ötlete fogant meg, a részletekre nem gondolt. Én azonban már annyira beleéltem magam, hogy nem akartam lemondani erről a dologról. Ugye az internet, és a Google a barátunk, így neki kezdtem a keresésnek. Hamar meg is találtam azt az oldalt, amely álláskereséssel foglalkozik, méghozzá kimondottan Ausztria területén. Láttam, hogy több munkalehetőség is van, többek között olyanok, amelyek nem igényelnek előző tapasztalatot, valamint kedvezményben is részesülnek azok, akik együtt pályáznak valamelyik munkára. Ez anyagi szempontból is nagyon jól jött akkor nekünk, valamint abból is, hogy nem szeretném, ha külföldön elszakadnánk egymástól. Ha már közösen szeretnénk kimenni, akkor egy helyen is dolgozzunk.

Nem muszáj első körben már egy egész évre kimenni, szezonális munkára is lehet jelentkezni. Úgy egyeztünk a barátnőmmel, hogy előbb ezt próbáljuk ki, aztán majd elválik, hogy szeretnénk-e több időre maradni, vagy sem. Ha az ember felmegy erre az oldalra, akkor láthatja, hogy azzal kecsegtetnek, hogy akár két héten belül a pályázó munkába is állhat. Mivel mi szinte minden feltételnek megfeleltünk, így picivel több, mint két hét, ugyanakkor nagyon hamar meg is találtuk a számunkra megfelelő állást, és elkezdtünk dolgozni.

Két fő okunk volt arra, hogy miért ebbe az országba szeretnénk kimenni. Az egyik az volt, hogy közel van, a másik pedig az, hogy a német az az idegen nyelv, amit a legjobban beszélünk. Mivel itt amúgy is az volt az egyik legfontosabb feltétel, hogy ez menjen, így elég hamar zajlottak a folyamatok. Nagyon megbízhatónak találtuk ezt a közvetítő céget, tényleg mindenben segítettek. Mi elküldtünk egy kezdetleges önéletrajzot és motivációs levelet, és ők segítettek abban, hogy egy tökéletes jöjjön létre. Gyorsan érkeztek is a különböző állásajánlatok, míg végül mindent mérlegelve elfogadtuk az egyik szobalány állást.

Már egy hete itt vagyunk, és nagyon élvezzük. Nagyon örülök neki, hogy nekivágtunk ennek a kalandnak. Köszönöm internet, köszönöm Tiroli!