Hol is tájékozódhatnék jobban, ha nem az interneten?

Nemrégiben kiderült, hogy nagymamám szívproblémával küzd. 75 évesen talán nem is annyira meglepő, ha az ember valamilyen betegséggel szembesül. Szerencsére nem olyan nagy a baj, az orvos fel is írt neki egy gyógyszert, a Panangin Forte-t, aminek a rendszeres szedésével nyugodtan élheti tovább az életét.

Az egész azzal kezdődött, hogy a nagyi panaszkodni kezdett arra, hogy azt vette észre furcsán ver a szíve, gyakran csak úgy a semmitől hevesebben ver a szíve a kelleténél. Anyukám amúgy is hajlamos egyből bepánikolni, ha valamilyen betegség jelenléte merül fel, úgyhogy egyből el is vitte a nagyit orvoshoz. Mivel azonban egyikőjük sem értette pontosan miről is van szót, mit is kell csinálni, és mire is jó ez a gyógyszer, így hozzám fordultak segítségért. Én azonban nem vagyok orvos, még csak gyógyszerész sem, hírtelen nem tudtam, hogy miben is tudnék én nekik segíteni. Aztán eszembe jutott: internet.

Felmentem a világhálóra, és beütöttem a keresőbe, hogy Panangin Forte tabletta .Kellő utána járás után sikerült tájékoztatnom őket, hogy mire is jó ez a gyógyszer, hogyan kell szedni, aztán ezekkel az információkkal és, azokkal, amiket az orvos mondott már megnyugodtak és rájöttek ők is, hogy nem akkora nagy a baj, mint amilyennek ők azt hitték. Ezzel a lendülettel meg is rendeltem a nagyinak a gyógyszert, hogy nyugodtan elkezdhesse szedni és induljon el a gyógyulás útján. Megtudtuk, hogy ez a tabletta nagyon jó a szív és a keringési rendszer megbetegedéseinek gyógyításában, vagyis ideális a nagyi szívritmus zavarára. Ami nagyon fontos, hogy ne szedjen be napi három adagnál többet, de szerintem ezzel nem lesz probléma.

Sokkal egyszerűbb volt így utána járni a dolgoknak, mintha mondjuk le kellett volna sétálnom a Gyógyszertárba, ott akár egy fél órát is eltölthettem volna várakozással, és még így is lehet, hogy nem jutok annyi információhoz, mint így egy kattintás segítségével. Ez az online patika oldal, amit találtam kiváló alkalmat nyújt több információ beszerzésére, a gyógyszer hatásairól, alkalmazásairól és kinézetéről. És nem is köhögnek körülöttem mindaddig, amíg ezeket megtudom és megveszem. Pozitív élmény volt felfedezni ezt az oldalt.

Azonban ez az egész folyamat mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ők is tudnák használni az internetet és ők is utána tudtak volna járni mindennek. Így csak néztek nagy boci szemekkel, várva a segítséget. Azt hiszem itt lesz az ideje, hogy újra nekiüljünk és megbirkózzunk a technika ördögével, és ebbe a „tanfolyamba” be fogom iktatni ennek az oldalnak a kezelésének a megtanítását is, mivel nagyon egyszerű és mégis nagyszerű.

Nem a nagyi az első idősebb ember, akiről hallok, hogy valamilyen szív problémával küzd. Mivel nem vagyok szakember, ezért nem tudom, hogy vajon ez minek tudható be, azt viszont tudom, hogy már oda fejlődött a tudomány, hogy ha az ember időben észre veszi, hogy valami baj van, akkor elég könnyen tudnak már rajta segíteni.

Mindemellett nagyon örülök neki, hogy ennyi mindent meg lehet ma már tudni az internet által. Erről a gyógyszerről is csak név alapján mégis mit tudtunk volna leszűrni. Így azonban a megfelelő felületen megtaláltunk minden információt, amire szükségünk volt a Panangin Forte tablettával kapcsolatban.

Köszönjük internet!