Nagy vita a babakocsik áráról

Meglátogatott vidéki jó barátom, aki olyannyira kimarad a világ változásaiból, hogy mindig rengeteg újdonsággal tudok neki szolgálni. Egy tanyán él, nincs tévéje, számítógépe, okos készülékei, csak egy régi buta téglatelefonja és rengeteg értékes emberi tulajdonsága. Mindig mondom neki, mennyire jó, hogy nem szokott hozzá az internet használatához, mert én amennyire utálom, annyira függök tőle, de sajnos mindenem hozzáköt. Aki úgy nő föl, hogy napi szinten használja az internetet, nem tudja elképzelni, miképpen lehetne megoldani alternatív módon az ilyen gyors információ áramlást. Igazság szerint sehogy, inkább az embereknek kéne ismét lelassulnia, mert ez a pörgő életmód nagyon nem tesz jót az egészségünknek. Ő azonban teljesen jól van világháló nélkül, az állattartás és földművelés jó erőben tartják és a napvégére annyira elfárad, hogy nincs ingerenciája másra, mint az alvásra, vagy legurítani pár finom söritalt.

Amikor viszont kiszakad megszokott környezetéből és tiszteletét teszi nálam, mindig próbálom kicsit elrontani és csábítgatni arra, hogy neki is szüksége van internetre, de mindig sikertelenül járok. Legkedveltebb közös időtöltésünk, egy nyugis parkban, zöldövezetben ülni, és figyelni a járókelőket és filozofálgatni az életükről. Mindig vicces gondolatok születnek akkor, amikor a vidéki és a városi életszemlélet összecsap. Legutóbb egy sport és egy iker babakocsis anyukákat láttunk és ez a téma került a fókuszba. Elkezdtünk vitatkozni, hogy mi lehet az a babakocsi ár, amiért tényleg olyan minőséget kapsz, ami több évig is kibírja és minimum 3 gyerek felcseperedik benne. ”Vidékimen” álláspontja az volt, hogy ő maga csinálna egy kis szerkezetet, ami ennek a célnak megfelelne, mert nem nagyon cipelné a gyereket sehova, ha nem muszáj. Azután kezdene el vele jóba lenni, miután már elég erős lenne ahhoz, hogy megfogja a kapát és elvégezze a dolgát… Ezen hangosan felnevettem, aztán megkérdeztem, még is mit gondol, mennyibe kerülhet most egy modern babakocsi? A válasz hasonlóképen volt nevetséges, mint az előző felvetése. Maximum tízezer forintot adna egy babakocsiért. Tájékoztattam, hogy kicsit el van tévedve ebben a témában, mert egy mai babakocsi, amiért érdemes pénzt adni, bizony tízszer annyitól kezdődik, legalábbis olyan körökben, akiknél számít a minőség. Nem akarta elhinni, mert úgy gondolja, nincs semmi egyéb funkciója a babakocsinak, mint a gyerek szállítása, amiben végül is csak elvan a baba…

Hiába soroltam fel neki, hogy mennyi értékes funkcióval van felszerelve egy mai babaverda, kezdve a könnyített váztól, egészen az anyukáknak pakolásra szolgáló nagy csomagtartókig és még meg sem említettem az állítható tolókart, ami az egyik legnagyobb kényelem faktor. Bárhogy próbálkoztam nem sikerült meggyőznöm, aztán eszem bejutott az internet ereje! Beírtam az okostelefonom böngészőjébe, hogy babakocsik.hu, hátha kidob valami hasznosat. Szerencsére, több mint hasznosat dobott ki, egy nagyon fain kis oldalt ismertem meg benne, ahol rengeteg infó volt írva a termékekhez, ráadásul pont kifejezetten, csak felsőkategóriás babaverdák voltak elérhetők rajta, így kiválóan tudtam prezentálni neki, hogy egy gondos szülő, aki anyagilag is megteheti, mennyit költ a gyermeke jólétére. Tátva maradt a szája. Nem tudott belegondolni abba, hogy mert ő nem érintett és nem tartja fontosnak ezt a témát, másnak igen is fontos tényező, hogy csemetéje miben utazzon napközben. Végül nem csak elhitte, de be is látta, hogy a minőségi babakocsiért fizetni kell.

Sajnos indulni kellett vissza cimborámnak, mert a nagy vitában nem vettük észre, hogy elszalad az idő. Megint kicsit tájékozottabban ment haza, bár inkább sokkolta a tény, miszerint vannak emberek, akik képesek babakocsira ennyit áldozni, pedig igen is fontos a gyerek kényelme és jóléte, amit csak egy remek babaverdával lehet kiszolgálni!