Online vásárlás

ruha webáruházHa itt jársz a blogomon, akkor te is jól ismered az internetet, ami alapjaiban változtatta meg az emberi életet. Ha egy picit idősebb vagy, talán arra a korra is emlékezhetsz, amikor az internetes tartalmat csakis hozzáértők készíthettek, pont úgy, ahogy a tévé- és rádióműsorokat. Egyszer azonban elérkezett a világháló a fejlődésének arra a pontjára, ahol már az olvasók és tartalomgyártóvá váltak/válhattak. Videókat készíthetünk, hozzá szólhatunk más tartalmakhoz, a közösségi média révén saját profillal jelenhetünk meg a világhálón. Vagy épp itt van példának az én blogom: egy egyszerű ember vagyok, nem tartozom semmilyen médiumhoz, sem szervezethez, mégis tartalmat gyártok az internetre. Ráadásul magáról az internetről szólnak ezek a tartalmaim, hiszen próbálok mindenkit bevezetni a legmélyebb bugyraiba is ennek a jelenségnek. De azért kiemelném, hogy a teljesség igénye nélkül próbálom ezt tenni, hiszen egy folyamatosan növekvő és változó dologról van szó. És ahhoz, hogy megismertesselek titeket mindenféle hasznos tudással, jómagam is sokat olvasok és tájékosodom az internetről. Különböző forrásokat keresek és azokat összevetve próbálok összefüggő ismertetést nyújtani nektek.

A saját tartalom gyártásán kívül, idővel megjelent egy másik érdekesség is az interneten, ami a mai téma szempontjából sokkal fontosabb: nem valós térben történő vásárlás.

Őseink órákat töltöttek a szabónál méretkezéssel és félkész ruhák próbálgatásával. Aztán beköszöntött az áruházak időszaka, amikor a szabad percek a boltok közötti sétálgatással és ruhaválogatással teltek el. A mai, modern világban élő ember számára minden perc fontos, így egy remek lehetőség számára, hogy online is megvásárolhatja a mindennapi élethez és az önkifejezéshez oly fontos eszközt: a ruhát.

Milyen is egy webáruház?

A kérdést egy kedvenc ruha webáruházam bemutatásának segítségével szeretném boncolgatni nektek, és megpróbáltam a leghasznosabb dolgokat pontokban összeszedni:

 • Kényelmesen, egy számítógép előtt ülve, vagy akár a kanapén, a telefonod segítségével is vásárolhatsz ruhát a webáruházból.
 • Kategóriák állnak a te segítségedre, hogy azonnal megtaláld, amit keresel.
 • Ha épp nincs túl sok pénzed, amit ruhára költenél, a keresésnél akár az árakra is rászűrhetsz, így a számodra túl drága darabok nem jelennek meg neked.
 • Több fotó áll a rendelkezésedre, különböző szögből és közelségből, így az anyag tapintásán kívül minden más szükséges tapasztalatot beszerezhetsz a kiválasztott ruháról.
 • A vásárlói kosár segítségével több ruhát is összegyűjthetsz magadnak, és a jó hír az, hogy ezt a kosarat nem kell magaddal cipelned, mint az igazit.
 • Azonnal megtudod, hogy az általad választott ruhadarabból épp van-e a te méretedből raktáron, vagy sincs. Nem kell az üzlet dolgozói után szaladgálnod a kérdéseiddel.
 • A kiválasztott darab oldalán, ha lennebb görgetsz értékeléseket és hozzászólásokat olvashatsz, megtudhatod, hogy másoknak mennyire jött be az adott ruha és akár kérdéseidet is felteheted.
 • Kényelmesen olvashatsz a ruha összetevőiről és arról, hogy hogyan kell tisztítani, nem kell az apró betűs címkét közelről bújnod.
 • Ha regisztrálsz az oldalra, az megjegyez és téged, a vásárlásaidat és különböző akciókban vehetsz ezáltal részt, például hűségpontokat szerezhetsz.
 • Csak akkor kell megmozdulnod a képernyő elől, ha nem ismered a pontos méreteidet és a tökéletes ruha kiválasztásához meg kell mérned magad.
 • Nem kell botorkálnod az üzletben, miközben azon gondolkodsz, hogy vajon hol is láttad azt a szép blúzt, mert lehet, hogy mégis megvennéd, hiszen az utoljára megtekintett termékek egy kattintásra vannak csak tőled.
 • Ha feliratkozol a hírlevélre, akkor első kézből megtudhatod azt, hogy mikor jött meg az új kollekció, valamint azt is, hogy milyen új akciók várnak rád.
 • Ha bármilyen kérdés merül fel benned, az élő chat vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével azonnal fel is teheted azt egy olyan személy számára, akinek megvan a kellő tudása a válaszhoz. De ha arra van szükséges, a Gyakran Ismételt Kérdések segítségével akár a közvetlen emberi kapcsolatot is elkerülheted.
 • Többféle fizetési és átvevési mód közül választhatsz, úgy, hogy számodra a legkényelmesebb legyen. ha nem bízol a bankkártyás fizetésben, akkor ugyanúgy fizethetsz készpénzzel, mint bármilyen boltban.
 • A blog funkciónak köszönhetően értesüléseket szerezhetsz a webshop működtetőiről, valamint a legújabb divattrendekről is.
 • Pontos információkkal vagy ellátva arról, hogy milyen úton tudsz reklamálni, és nem kell emiatt esetleges konfliktusba kerülnöd az eladókkal.

Azt hiszem, elég is mára ennyi információ a webshopok működéséről. Az oldal nézegetése közben meg is kívántam, hogy vegyek magamnak egy csinos szoknyát. Ha pedig érdekel titeket, azt is elmondom, hogy épp egy kávézóban ülök az ablak mellett, és az internet csodás találmányának köszönhetően innen írtam nektek ezt a bejegyzést és itt fogok szoknyát is vásárolni, anélkül, hogy ez bármiféle fáradtságba is kerülne.